ANTALYA / KORKUTELİ - Şehit Tuncay Arslan İmam Hatip Ortaokulu

Eğitim Ortamlarının Zenginleştirilmesi

KTS Eğitim Ortamları ve Fiziki İmkânlar Alanı başlığı altında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan faaliyetler çerçevesinde Ekim-Kasım ayları içerisinde okulumuzun panolarında, koridorumuzdaki LCD ekranda, akıllı tahtalarda haftanın ayet ve hadisi her hafta gösterilmektedir. Öğrencilerimizden bir ayet bir hadis araştırılması istenmiş ve okulumuz panoları öğrencilerimizin el emeği olan ayet ve hadislerle düzenlenmiştir. Yine ders girişlerinde okulumuz Din Kültürü öğretmenleri tarafından öğrencilerin dikkatini çekecek şekilde günün ayeti ve hadisi öğrencilere videolar yoluyla anlatılmış,  öğrencilerin okul içi ve dışı olumlu davranış değişikliği oluşturabilmesi için ayet ve hadisler bu duruma uygun seçilmiştir. Panolarda ve LCD ekranda gösterilen içerikler öğrencilerin dikkatini çekmiş, okudukları ve izledikleri ayet ve hadisler hakkında akıllarına gelen sorular öğretmenleri tarafından cevaplandırılmıştır. Öğrenciler Din Kültürü öğretmenleri ile birlikte haftanın ayet ve hadislerini mini bir tiyatro ile arkadaşlarına sunmuşlardır. Bu çalışmalar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ayşe Betül KAŞAN tarafından yürütülmüştür.

12-11-2021

12-11-202112-11-2021